Op 14 februari ging ook in Kasterlee de actie van CM ‘Ik schenk je mijn hart’ van start. Omdat Valentijn een symbolische dag is om je hart te schenken, lieten burgemeester Ward Kennes en de schepenen Griet Noyens, Sumati Adriaensen, Gert Storms en Guy Van de Perre zich registreren als orgaandonor. Ze kregen meteen navolging van heel wat inwoners. Tot dan stond de teller van de geregistreerde donoren op 280 maar op één voormiddag zijn er niet minder dan 43 nieuwe kandidaten aangemeld.

Jan Van Ballaer van CM Kasterlee:  “We wensen de burgemeester en de schepenen hartelijk te danken voor het kordaat opnemen van een voorbeeldrol en hopen dat nog vele inwoners jullie voorbeeld gaan volgen. Dit is een grandioos succes temeer omdat dit de lancering is van een actie die eindigt op 11 oktober van dit jaar.”

Foto’s : 

- Burgemeester en schepenen aan het loket van de dienst bevolking.

- De nieuwe kandidaat-donoren uit het schepencollege tonen hun registratieformulier, samen met CM Kasterlee en de voorzitter van de gezondheidsraad Stefan Van Ballaer alle inwoners uit om zich als donor te laten registreren tijdens de actie ‘Ik schenk je mijn hart’.